Handige websites 

Alles voor oren 

On-line-winkel voor hoorhulpmiddelen

Boeken over slechthorendheid

Ook op de website van Hoorzaken staat een mooi boekenoverzicht met korte intro’s.

Doof.nl - dé website voor doven en slechthorenden

Op Doof.nl lees je nieuws en persoonlijke verhalen en bekijk je leuke video's die met doof zijn en gehoorverlies te maken hebben.

Dovenschap

Dovenschap behartigt de belangen van doven en/of gebarentaalgebruikers, en bewaakt het culturele en taalkundige erfgoed van de Nederlandse dovengemeenschap

Deelkracht

Samen werken aan expertise over auditieve en communicatieve beperkingen. Onderzoekers, professionals en ervaringsdeskundigen werken samen aan één einddoel: een samenleving die ook met een zintuiglijke beperking toegankelijk is.

Fodok en Divers Doof

Organisatie voor dove, plots-/laatdove en ernstig slechthorende mensen en hun ouders, ongeacht hun leeftijd. Informatiebron en aanspreekpunt voor onafhankelijke, ervaringsgerichte kennis en deskundigheid.

FOSS

Nederlandse Federatie van Ouders van Slechthorende kinderen en van kinderen met Spraak-taalmoeilijkheden.  Belangenbehartiging en voorlichting over wet- en regelgeving,  organiseren van lotgenotencontact. Ook voor zorgverleners en het onderwijs. Is voor het behoud van de gespecialiseerde hulpverlening en het speciaal onderwijs.

GGMD 

Ben jij doof, of heb je een gehoorbeperking? GGMD is er voor jou en de mensen om je heen zoals je partner, familie, vrienden en collega’s. Samen zorgen we ervoor dat je kunt omgaan met fysieke, emotionele en sociale uitdagingen.

Hoorstyle

Inspiratieplatform voor mensen die meer willen weten over slechthorendheid en alles wat daarbij komt kijken. Daarnaast is het een persoonlijke blog

Hoortoestellen info

Voor en aanmeting van een hoortoestel kunt u kiezen uit vele audiciens. U typt uw postcode in en wij zoeken de dichtbijzijnde audicien in uw buurt!

Kentalis-Slechthorend & doof

Je bent slechthorend of doof als je gehoorverlies hebt. Gehoorverlies wordt meestal uitgedrukt in decibel (dB) en ingedeeld in verschillende categorieën.

Nationale Hoorstichting- gehoorschadepreventie

Gehoorschadepreventie wil gehoorschade voorkomen. Het is  onomkeerbaar en kan veel impact hebben. Voor preventie kijkt men naar hoe vaak gehoorschade voorkomt, risicogedrag en wat  in preventie werkt.

Nederlandse Dove Jongeren

Zet zich in voor de belangen van dove jongeren in Nederland. Streeft ernaar om de dove gemeenschap zichtbaarder te maken en begrip te creëren voor gebarentaal en de dovencultuur.

Nationale Hoorstichting

Online trainingen in de Nederlandse gebarentaal

Nederlands gebarencentrum

Voor het verzamelen, ontwikkelen, vastleggen, vertalen, onderzoeken, promoten en verspreiden van de Nederlandse Gebarentaal

Nederlandse Vereniging voor Slechthorenden (NVVS)

Hoormij∙NVVS is er voor iedereen van 0 tot 100+ met een gehoor- en/of evenwichtsaandoening. Voorlichting, lotgenotencontact en belangenbehartiging zijn onze hoofdtaken.

Schrijf- of gebarentolk

Als u slechthorend, doof of doofblind bent, vergoedt UWV uren om een schrijf- of gebarentolk in te zetten

SH-Jong

Voor jongeren van 12 t/m 30 jaar die slechthorend zijn. Tijdens evenementen kunnen jongeren elkaar ontmoeten. Organiseert voorlichtingen en komt op voor de positie van jongeren met slechthorendheid.

Slechthorend Amsterdam

Is een initiatief vanuit ervaringsdeskundigheid. De drijvende kracht hierachter is Marja de Kinderen, gecertificeerd Hoorcoach

Stichting Doven en Slechthorenden

De NSDSK is specialist voor taal en gehoor. U kunt bij ons terecht voor vragen over uw gehoor of
over de taalontwikkeling of het gehoor van uw kind.

StichtingHoormij:

Stichting Hoormij is een organisatie voor mensen met een gehoor- of evenwichtsaandoening. Ze bieden informatie, ondersteuning, voorlichting en onderzoek over slechthorendheid, tinnitus, duizeligheid, cholesteatoom e.d.

Stichting Plots- en laatdoven en laatslechthorenden

De Stichting Plots- en laatdoven heeft als doel: opkomen voor mensen die plotseling doof of meer geleidelijk doof aan het worden zijn en hun omgeving.

Stichting OPCI (Onafhankelijk Platform Cochleaire Implantatie)

behartigt de belangen van mensen met een Cochleair Implantaat (CI), geeft voorlichting aan mensen die een cochleair implantaat overwegen en draagt zorg voor lotgenotencontact (met name middels de bekende huiskamerbijeenkomsten) voor mensen met een cochleair implantaat.

Stichting Welzijn Doven Amsterdam

Belangenbehartiger voor doven in Amsterdam en omstreken. Dienstverlening en voorlichting geven,  ontmoetingsruimte voor doven en horenden.

Tolkcontact

Een tolk zorgt ervoor dat iedereen elkaar begrijpt, en gelijkwaardig kan deelnemen aan het gesprek. Of je nu horend, doof, slechthorend of doofblind bent. Je kunt kiezen tussen een gebarentolk of schrijftolk.

Zorginstituut Nederland

Op deze pagina leest u wat verzekerde zorg is bij hoorhulpmiddelen. Denk aan een hoortoestel of een maskeerder, maar ook aan speciale wekkers of telefoons.